ყველას გვიყვარს ჭამა, ზოგჯერ იგივე თვალების ცქერით შეგვიძლია ყველაფერი შევჭამოთ. როგორ გავაკეთოთ ისე რომ სადილის თუ ვახშამის შემდგომ არ გვძულდეს ჩვენი თავი მიღებული საკვების გამო? წარმოგიდგენთ რამოდენიმე მარტივ რჩევას თუ როგორ მოვატყუოთ აპეტიტი.
ჭამის წინ დალიეთ ერთი ჭიქა ჩვეულებრივი კრანის წყალი (არა გაზირებული)
აიღეთ პატარა თეფში (იგი ყოველთვის ჩანს სავსედ საკვებით)
დასვენების დროს, არ დაესიოთ ეგრევე შვედურ სამზარეულოს, და არ გასინჯოთ ყველაფერი ზედიზედ, არამედ ყველაფერს გადახედეთ და დააკვირდით თუ რა გნებავთ რეალურად.
ნებისმიერი საკვების მიღება დაიწყეთ ხილის მირთმევით. იგი დაგეხმარებათ არა მხოლოდ შიმშილის მოკვლაში არაამედ მოგეხმარებათ საკვების მონელებაში (გაითვალისწინეთ ანანასი აპობს ცხიმებს)
გიყვართ პური? შეარჩიეთ მთელ ხორბლის მარცვლიანი, მას გამოაქვს ორგანიზმიდან ყველანაირი არასასარგებლო ნარჩენები და ზედმეტი ცხიმები. დააგემოვნეთ მშრალი პურის ხლებცი ან ჩხირები. ისინი შეიცავენ გაცილებით ბევრ ანტიოქსიდანტებს ვიდრე ჩვეულებრივი პური.
გარნირის სანაცლოთ მიიღეთ მწვანილი ან ბოსტნეული (გაითვალისწინეთ რომ ტომატი შეიცავს ბევრ კალიუმს, რომელიც ამაგრებს გულის სისხლ ძარღვოვან კუნთებს, ასევე შეიცავს ბევრ ვიტამინ ც-ს)
მიირთვით ნელა, გარკვევით დაღეჭეთ და გააკეთეთ პაუზები კერძებს შორის.