საჭირო ინგრედიენტები:
- მარწყვი (500 გრ)
- არაყი (400-500მლ. დამოკიდებულია თქვენს გემოვნებაზე)
- შაქარი (500-600გრ. დამოკიდებულია თქვენს გემოვნებაზე და მარწყვის სიტკბოზე)
- წყალი
მომზადება:
- გარეცხეთ მარწყვი, შეგიძლიათ დაჭრათ უფრო პატარა ნაწილებად.
- მოათავსეთ მარწყვი ცარიელ ქილაში, დაამატეთ არაყი, მჭიდროდ დალუქეთ ქილა და მოათავსეთ ბნელ, ცივ ადგილას (მაცივარში) 2 კვირით. შეგიძლიათ დაამატოთ ვანილი არომატისთვის. დღეში ერთხელ შეანჯღრიეთ ქილა.
- 2 კვირის შემდეგ მოამზადეთ შაქრის სიროფი: ადუღეთ შაქრიანი წყალი, მანამ სანამ შაქარი მთლიანად არ გადნება. დაუმატეთ სიროფი ალკოჰოლიან მარწყვს და გააჩერეთ 24 საათი.
- შეანჯღრიეთ ლიქიორი და გადაასხით ბოთლებში.