პიცა წარმოადგენს იტალიურ, კერძოდ, ნეაპოლიტანური სამზარეულოს ნაწილს, რომელმაც დღესდღეობით სხვადასხვა კულტურებში ფართო გავრცელება ჰპოვა. საქართველოში ყველაზე პოპულარული იტალიური პიცაა, თუმცა ცოტამ თუ იცის მისი სწორად მომზადება. გთავაზობთ იტალიური პიცის რეცეპტს:
ინგრედიენტები:
- 250 გ. პამიდვრის სოუსი;
- 100 გ. სალიამი;
- 100 გ. მოცარელა;
- 2 ცალი ტკბილი წიწაკა;
- 2 ცალი ქამა სოკო;
- 1/2 ჩ.კ. ხმელი ორეგანო.
შესაბამისი ინგრედიენტებით მოზილეთ ცომი, შეფუთეთ და ამოსასვლელად დადგით თბილ ადგილას. ამოსული ცომი ოდნავ ზეთიანი ხელით ისევ ჩაზილეთ და კვლავ შეფუთეთ. შემდეგ ამოფუებული ცომი დააგუნდავეთ. ოთხივე გუნდა იმის შესაბამისად გააბრტყელეთ, თუ როგორი ფორმის პიცას აცხობთ – მრგვალს თუ მართკუთხედს.
ცალკე დაჭერით სოკო და ტკბილი წიწაკა. გაბრტყელებული ცომი სახლის პირობებში გადაიტანეთ ოდნავ ზეთმოსხმულ საცხობ ფირფიტაზე და გადაუსვით პამიდვრის საწებელი, ზემოდან თანაბრად მოაყარეთ გახეხილი ყველი. შემდეგ დაალაგეთ მრგვლად დაჭრილი სალამი, ბოლო ფენად კი მოაყარეთ დაჭრილი წიწაკა, სოკო და იტალიური სუნელი – ორეგანო.
ოდნავ მოაპკურეთ ზეითუნის ზეთი და შედგით 250 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 10-15 წუთით გამოსაცხობად.
ისღა დაგრჩენიათ, რომ გემრიელად მიირთვათ პიცა!