როგორ დავადგინოთ შოკოლადის ხარისხიანობა?

შოკოლადი
Spread the love

სტატისტიკა გვამცნობს რომ მთელ მსოფლიოში შოკოლადი ძალიან ბევრს უყვარს. მათ შორის მამაკაცების 25%-ს, ქალების 40%-ს და ბავშვების 35%-ს.
შოკოლადი წვადი ნივთიერებებისგან შედგება. ის შეიძლება “ავანთოთ”, უფრო მეტიც – სითბო, რომელიც ერთი ფილა შოკოლადის წვისას გამოიყოფა, საკმარისია ერთკვერცხიანი ერბოკვერცხის შესაწვავად.
რა ნივთიერებებს შეიცავს შოკოლადი?

კარგი ხარისხის შოკოლადი აუცილებლად შეიცავს ძირითად ნივთიერებებს: კაკაოს ცხიმს, კაკაოს ფხვნილს და შაქარს. სანამ შოკოლადს დააგემოვნებდეთ დაათვალიერეთ მისი ეტიკეტი. რა ნივთიერებებს შეიცავს იგი? არის მასში არომატიზატორები ან სხვა დანამატები?

შეიცავს შოკოლადი ძირითად ნივთიერებებს იმ რაოდენობით, რაც ეტიკეტზეა მითითებული?

ეს შეიძლება გავარკვიოთ ცდით. ხომ ვიცით, რომ ზოგიერთი ნივთიერება იხსნება წყალში, ზოგიერთი კი არა. შოკოლადის შემადგენელი ნივთიერებებიდან შაქარი წყალში გაიხსნება, კაკაოს ცხიმი კი – აცეტონში.

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო. აუცილებელი ველები მონიშნულია *