საჭირო ინგრედიენტებია:
- ფქვილი – 400 გ
- კეფირი – 1 ჭიქა
- სოდა – 1 ჩ/კ
- მარილი – 1 ჩ/კ
- ყველი – 300-400 გ
- კამა,ოხრახუში,ქინძი
- კარაქი
სოუსის ინგრედიენტებია:
- მაწონი – 200 მლ
- ნიორი – 2 კბილი
- დაჭრილი მწვანილები – 3 ს/კ
- მომზადების ინსტრუქცია ასეთია:
- შეურიეთ კეფირი და სოდა, შემდეგ კი გააჩერეთ 5 წუთით. ფქვილს შეურიეთ მარილი და კეფირი, შემდეგ კი მოზილეთ ელასტიური მასის მიღებამდე. გამზადებული ცომი უნდა ამოავლოთ ფქვილში და გააჩეროთ 10 წუთი, თავზე ტილო გადაფარებული.
- გახეხეთ ყველი და შეურიეთ დაჭრილი მწვანილი, გემოვნების მიხედვით მარილიც. 5 ნაწილად გაყოფილი ცომის ნაჭრები გააბრტყელედ ცალ-ცალკე ნაჭრებად და ნაჭრების გათხელების შემდეგ დაუმატეთ მათ ყველიანი შიგთავსი. მოათავსეთ ტაფაზე და კარგად დაბრაწვის შემდეგ გადაუსვით კარაქიც.
- სოუსისთვის შეურიეთ ერთმანეთს მაწონი, დაჭრილი ნიორი და მწვანილები.